4 maj 2019
12:30

Bergnäsets AIK

Referat: Storfors AIK - Bergnäsets AIK

Efter en blek första halvlek ligger vi under med 2-0 i paus. Lite justeringar inför andra halvlek och framför allt en bättre aggressivitet gör att vi får med oss en poäng mot svårspelade och hemmastarka SAIK. Vi får en tidig reducering genom Josef då han i friläge trycker in bollen via stolpen. 2-2 kommer på en stenhård nick av Kalle efter en perfekt slagen hörna av Erik. Efter det står matchen och väger innan SAIK återigen tar ledningen med ca tio minuter kvar. BAIK försöker återigen sätta tryck på SAIK och öppnar sig lite bakåt. Med ca 5 minuter kvar av ordinarie tid får SAIK ett kanonläge men Gustav gör en svettig räddning. Vi forsätter att försöka sätta tryck och Josef pressar fram ett friläge i 88 minuten genom uppoffrande spel och är sen klinisk i avslutet när han spikar slutresultatet 3-3.
En händelserik tillställning där dock det mesta snacket efteråt handlade om hemmalagets speaker som öppet i mikrofonen kritiserade domaren Sara Winnikas insats och beskrev först reffuceringsmålet som misstänkt offside samt ifrågasatte att BAIKs kvitteringsmål föregicks av hands. Samtliga aktörer på plan, inte minst domarteamet, gjorde en bra insat i en svängig och spännande match. Men speakerns insats är inte ok. Vi får vara nöjda med en bortapoäng efter underläge två gånger och blickar fram mot nästa omgång då vi åker till Umeå för att möta Gimonäs UIF.